Грижа за кожата на ръцете през зимата

krem za ruce

През студените зимни дни, нашата кожа се нуждае от защита, подхранване и хидратация, в този период кожата страда от студения въздух и ниските температури. Кожата на ръцете е склонна към загрубяване, сърбеж и белене. През зимата времето забавя обмяната на веществата в кожата. Рязкото преминаване от студено на топло място може да доведе до напукване. Как тогава да предотвратим през зимата тези нежелани ефекти от измръзване?

Защитете ръцете, чрез хидратация

Разпространените леки кремове през зимата не са достатъчни. На кожата са необходими мазни и плътни кремове, които могат наистина да защитят кожа на ръцете срещу замръзване и вятър. За да е в добро състояние кожата Ви и през зимата не забравяйте, в допълнение към редовната употреба на дневни продукти поне  веднъж седмично да я подхранвате с хидратираща маска, която напълно регенерира уморената кожа. Препоръчва ме Ви крема за ръце и нокти Easy на Lisap, който е разработен специално за хора на които ръцете и ноктите са подложени на непрекъснати външни въздейства от различен характер, например фризьори! Крема помага при суха и атопична кожа, подхранва супер сухата кожа, против стареене.

Кремът е подходящ за употреба през всички сезони, но най – вече през зимата, както споменахме. За да има добър ефект е необходимо да се използва редовно, за да не забравяте Ви препоръчваме да поставите крема за ръце на няколко лесно достъпни места, за да ви подсеща да го използвате – в дамската чанта, на нощната масичка, до мивката банята, в колата или спортния сак.